Vitale werknemers met voetreflexbehandelingen

Wil je je werknemers op een doeltreffende manier laten aarden en bij zichzelf laten komen? Door middel van voetreflexmassages vergroten werknemers hun vitaliteit en kunnen ze weer boordevol frisse energie aan de slag! Persoonlijke aandacht, integriteit en kleinschaligheid staan bij Peona’s voetreflexmassages hoog in het vaandel.

Wat levert voetreflexmassage op de werkvloer op?

 • Geeft minder stress en vermoeidheid
 • Verlaagt spierspanning
 • Prikkelt het geluksgevoel
 • Bevordert de nachtrust
 • Verhoogt de weerstand
 • Bevordert de balans tussen lichaam en geest

Op weg naar bewustwording

De voetreflexmassages van Peona zijn geen standaard massages. Ik stel de mensen op hun gemak en neem de tijd en aandacht voor het verhaal dat het lijf te vertellen heeft. De massages worden in een afgesloten ruimte gegeven met een verdamper van natuurzuivere essentiële olie voor een extra rustgevend effect. De massage kan aanleiding zijn voor een uitgebreider traject met leefstijl- en voedingsadvies voor extra energie en duurzame inzetbaarheid.

Terugdringen klachten en ziekteverzuim

Voetreflexmassage wordt in Denemarken en andere Europese landen succesvol ingezet bij het verminderen van het ziekteverzuim.

 • Zo blijkt uit dit onderzoek, dat bestond uit het meten van het effect van zes voetreflexbehandelingen onder 143 medewerkers van het personeel met klachten als spierspanning, stress, hoofdpijn en migraine. 79% gaf na zes behandelingen aan geen of minder last te hebben van de klachten, 92% wilde de behandelingen voortzetten en 30% gaf aan meer tevreden te zijn over zijn of haar baan.
 • Dit onderzoek onder 235 medewerkers gaf een afname van ziekteverzuim van 11,4 dagen naar 8,5 dagen per medewerker over een periode van 4 jaar aan.

Online boekingstool

Peona beschikt over een eigen online reserveringssysteem waar je kosteloos gebruik van kunt maken. Een groot voordeel van het systeem is dat werknemers zich rechtstreeks met een link kunnen inschrijven voor een behandeling.

Kosten

 • 50,85 euro exclusief BTW voor een massage van 45 minuten
 • geen extra transportkosten in Utrecht
 • voor een try-out reken ik een vaste lage prijs per massage
 • voor jaarcontracten met een minimum van 5 uur per week geldt een korting

Fiscale regelingen voor bedrijven

Door het beschikbaar stellen van voetreflexmassages aan je personeel kan je bedrijf profiteren van de bepaalde financiële voordelen.*

Arbovoorziening

Het aanbod moet dan voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De voetreflexmassage is opgenomen in het Arbo-plan van de onderneming.
 • De massage wordt op de werkplek tijdens kantooruren uitgevoerd.
 • De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.

Indien de massage deel uitmaakt van een totaalproject ter verbetering van de arbeidsomstandigheden of een reductie van het ziekteverzuim, kan eventueel een beroep gedaan worden op bepaalde subsidieregelingen.

De voorwaarden staan beschreven op pagina 232 van het handboek Loonheffingen van de belastingdienst.

BTW aftrekbaar
Ook kan de in rekening gebrachte BTW in mindering worden gebracht op de omzetbelasting. Gemeenten en provincies kunnen de in rekening gebrachte BTW terugvragen uit het BTW-compensatiefonds. 

De werkkostenregeling (WKR)
Als werkgever mag je op basis van de werkkostenregeling 1,2% van het totale fiscale loon (als vrije ruimte) gebruiken voor onbelaste onkostenvergoedingen en verstrekkingen aan je medewerkers. Je kan er dan voor kiezen om de voetreflexbehandelingen aan je medewerkers te verstrekken of te vergoeden.

Bedrijfsvoetreflexmassage als verstrekking
Ook is het in de werkkostenregeling mogelijk medewerkers op de werkplek gebruik te  laten maken van bedrijfsvoetreflexmassages. Waardeer deze verstrekking dan op nihil (€ 0), zodat je geen belasting betaalt! Arbovoorzieningen, zoals voetreflexmassage op de werkplek, vallen namelijk onder de nihilwaarderingen. Zorg er dan wel voor dat je aan de voorwaarden van een vrije verstrekking voldoet. Dan kan je bedrijfsvoetreflexmassages onbeperkt verstrekken aan je medewerkers.

Bedrijfsvoetreflexmassage als vergoeding
Ook kan je een persoonlijke vergoeding aan je medewerkers geven om gebruik te maken van voetreflexologie, bijvoorbeeld in de vorm van een Persoonlijk GezondheidsBudget (PGB). Als je hiervoor kiest dan wordt dat gezien als loon van de medewerker. Je kan de factuurwaarde (inclusief BTW) ten laste brengen van de vrije ruimte (1,2% van het totale fiscale loon). Ook dan betaal je geen belasting!

*Neem voor fiscale vragen altijd contact op met de belastingdienst.

Interesse?

Vraag dan via marise@peona.nl vrijblijvend een offerte aan of bel Marise Bout op 06-40143722 voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.