Reflexmassage

De voetreflexmethodiek is een werkvorm waarbij zones op de voet organen en lichaamsdelen weerspiegelen. Door deze reflexpunten te stimuleren worden blokkades opgeheven en word je zelfherstellend vermogen aangesproken.


 

Effect voetreflexmethodiek op lichaam en geest

Reflexologie werkt niet al;een sterk aardend, maar kan ook verlichtend bij specifieke klachten* worden ingezet. Het gebruik van voetreflexologie omvat namelijk:

  • Verlichting van stress en spanning
  • Verbetering van de doorbloeding
  • Opheffen van blokkades in het zenuwstelsel
  • Het helpen van de natuur bij het bereiken van homeostase

Historische en geografische achtergrond reflexologie

Meerdere bronnen rapporteren dat reflexologie in zowel in Latijns Amerika als in India en China zijn oorsprong heeft. Zo gaat het verhaal dat de Chinese acupuncturist Dr. Ko Chung ontdekte dat als hij zijn duimen gebruikte om een sterke druk op de voeten uit te oefenen terwijl de naalden op zijn plaats zaten, de werking werd versterkt en er extra energie vrijkram. Vervolgens was het fysiotherapeute Eunice Ingham die begin vorige eeuw was de oude kennis vertaalde naar een westerse benadering waarin voetreflexzones samenhangen met bepaalde lichaamsdelen en organen. De werking hiervan is goed onderzocht en wordt in Engeland en Denemarken veel toegepast.

Werkwijze voetreflexmethodiek

De voet wordt op zachte wijze behandeld, waarbij er extra aandacht is voor de zones die daarom vragen. Met een voetdiagnose brengt Peona de aandachtsgebieden in kaart. Daarna worden reflexgebieden met de vingers bewerkt. Daarbij zijn sommige gebieden gevoeliger dan andere, maar onaangenaam wordt het nooit. Het consult start met een energetische aanraking om de voet ontvankelijk te maken voor de diagnose of behandeling. Daarna volgt de aandachtige behandeling van de afzonderlijke zones.

* ondersteunend bij maag- darmklachten, stress, slapeloosheid, hoofdpijn, menstruatieklachten, spanning in de nek, vermoeidheid. 


Bij therapie volgens de vijf natuurgerichte principes wordt altijd een combinatie van methodieken gebruikt. De toepassing ervan is afhankelijk van wat er bij jou speelt en welke werkvormen hierbij het beste aansluiten. Over het algemeen zijn 5 à 8 consulten met een frequentie van één à twee keer per week toereikend voor een balancerend effect.