Energie

De mens is onlosmakelijk onderdeel van de natuur. Door de ritmes van de natuur te volgen, hou je het energieniveau op pijl. Is de energie geblokkeerd, dan loopt alles minder lekker en komen lichaam en geest in opstand. Als de energie stroomt ervaar je meer gronding, heb je een betere nachtrust, ben je minder moe en verteer je voeding en gebeurtenissen beter.

Prikkeloverdracht

Bij een verstoorde prikkeloverdracht is de kans groot dat er sprake is van disbalans. Heffen we deze via therapeutische massagetechnieken inclusief acupressuur op, dan verbetert de communicatie in het lijf, waardoor de energie gaat stromen. Ook aanpassingen in het voedingspatroon ondersteunen de prikkeloverdracht. Het resultaat is een grotere mentale en fysieke fitheid, een gevoel van kalmte en innerlijke kracht.

Drainage

Een ongezonde leefstijl belast lichaam en geest. Ook kunnen nare ervaringen zich vastzetten. Therapeutische massagemethodieken vergroten het bewustzijn van wat er bij jou speelt en ondersteunen jouw wijsheid om daarmee om te gaan. Aanpassingen in leefstijl en voeding verlichten de belasting op lichaam en geest. Door lichamelijk en mentaal los te laten voel je je lichter en zit je lekkerder in je vel.

Voeding

Volgens de Ayurveda ontstaat het merendeel van alle ziekten uit het niet goed functioneren van de darmen. Voeding aangepast op individuele behoeften is voedend voor het lichamelijk en geestelijk welbevinden. Dat betekent dat er sommige voedingsmiddelen worden weggelaten of toegevoegd.

Levenskunst

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door het lichaam te koesteren komt ook de geest tot rust en krijgt deze de mogelijkheid om op diep niveau tot nieuwe inzichten te komen en oude mind-sets los te laten. In deze heldere staat van zijn is er ruimte om keuzes te maken die je fysiek, mentaal en spiritueel voeden.